Minden egyes Amazon-csapat a generatív AI fejlesztésén dolgozik

Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy leleplezte a vállalat nagyszabású AI-kezdeményezéseit, amelyek célja, hogy forradalmasítsák az üzletmenet minden aspektusát.

  • Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy hangsúlyozza a generatív AI fontosságát a vállalat minden üzletágában.

  • A generatív AI kezdeményezések az Amazonnál a költséghatékonyságtól a vásárlói élmény fokozásáig terjednek, beleértve az Alexa potenciális fejlesztéseit is.

  • Más technológiai óriások, mint az Apple, az Alphabet és a Meta szintén az AI-ra összpontosítanak, ami egy szélesebb körű iparági tendenciát jelez.

Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy a vállalat 2023. második negyedévi eredménybeszámolóján bejelentette, hogy az Amazonon belül minden egyes üzletág "több generatív AI-kezdeményezésben" vesz részt. Ezek a kezdeményezések nemcsak a műveletek egyszerűsítéséről szólnak, hanem minden egyes ügyfélélmény alapjának javításáról is. Legyen szó az üzleteikről, az AWS-ről, a hirdetési, az eszköz- vagy a szórakoztató üzletágakról, a generatív AI jelentős beruházást és fókuszt jelent az Amazon számára.

A vállalat mesterséges intelligencia iránti elkötelezettsége hamarosan kézzelfogható fejlesztésekben nyilvánulhat meg, különösen az Alexa esetében. A szeptember 20-án esedékes eszközökkel kapcsolatos rendezvényen az Amazon továbbfejlesztett nagy nyelvi modellje (LLM) által hajtott AI-alapú fejlesztések várhatók. Emellett az Amazon erőfeszítései a keresés „interaktív társalgási élménnyel” történő javítására a közelmúltban közzétett álláshirdetésekben is nyilvánvalóak.

Az Amazon nincs egyedül a mesterséges intelligencia törekvéseivel. Más technológiai vezérigazgatók, köztük Tim Cook az Apple-től, Sundar Pichai az Alphabet-től és Mark Zuckerberg, a Meta-tól is hangsúlyozták a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás szerepét termékeikben. Legyen szó akár a Google új keresési generatív élményéről, akár a Meta kreatív eszközeiről, a mesterséges intelligencia a technológiai ipar következő nagy evolúciójává válik.

Megosztás Facebookon