A Hugging Face és a Google együttműködik, hogy felgyorsítsa a nyílt AI-fejlesztést

A Hugging Face és a Google Cloud együttműködése új korszakot jelent az AI-környezetének, ami a nyílt forráskódú AI-rajongók számára továbbfejlesztett erőforrásokat ígér.

  • A Google Cloud és a Hugging Face stratégiai partnerséget kötött a nyílt forráskódú AI-alkalmazások fejlesztésének megkönnyítése érdekében.

  • Ez az együttműködés a fejlesztőknek egyszerűsített hozzáférést biztosít a Google Cloud szolgáltatásaihoz, beleértve a Vertex AI-t, a TPU-kat és a GPU-kat.

  • A partnerség célja az AI-modellek képzésének, hangolásának és telepítésének javítása, kihasználva a Google Cloud infrastruktúráját és a Hugging Face hatalmas AI-modell-könyvtárát.

Az AI közösség számára izgalmas fejlemény, hogy a Google és a Hugging Face stratégiai együttműködést jelentett be, amely a nyílt mesterséges intelligencia fejlesztés új szakaszát hirdeti. Ez a partnerség jelentős előrelépést jelent az AI területén, mivel egyesíti a Google Cloud kiterjedt erőforrásait a Hugging Face innovatív nyílt forráskódú modelljeivel. Az együttműködés célja, hogy a fejlesztők számára átfogó eszköztárat biztosítson az AI-modellek hatékonyabb fejlesztéséhez, betanításához és üzembe helyezéséhez.

Az új szövetség keretében a Hugging Face felhasználói mostantól a Google Cloud élvonalbeli AI-eszközeit és infrastruktúráját használhatják. Ez magában foglalja a Vertex AI-hoz, a Google teljes körű gépi tanulási műveleti (MLOps) platformjához, valamint a fejlett hardverekhez, például a tenzor feldolgozó egységekhez (TPU) és a grafikus feldolgozó egységekhez (GPU) való hozzáférést. Ez az integráció zökkenőmentes élményt nyújt a fejlesztők számára, lehetővé téve számukra, hogy a Google AI-központú infrastruktúrájának teljes erejét kihasználják a Hugging Face kiterjedt AI-modell-könyvtára mellett.

A Hugging Face, amelyet gyakran a mesterséges intelligencia GitHub-jához hasonlítanak, több mint fél millió AI-modell és 250 ezer adatkészlet központi csomópontja, amely több mint 50 ezer szervezetet támogat AI-törekvéseikben. A Google Clouddal való partnerség nemcsak szélesebb közönség számára terjeszti ki ezeket az erőforrásokat, hanem a Hugging Face felhasználóinak képességeit is bővíti. Mostantól hatékonyabban tudják képezni, hangolni és kiszolgálni modelljeiket, kihasználva a Google Kubernetes Engine (GKE) lehetőségét a méretezhető modelltelepítéshez és a Google Cloud speciális hardvereit, például a TPU v5e és az Nvidia H100 Tensor Core GPU-kat.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezt a partnerséget már bejelentették, a teljes képességcsomag, beleértve a Vertex AI és a GKE telepítési lehetőségeket, várhatóan 2024 első felében válik fokozatosan elérhetővé a Hugging Face felhasználói számára. Ez az együttműködés a mesterséges intelligencia területén nagy változásnak ígérkezik, mivel páratlan erőforrásokat és képességeket biztosít a fejlesztők számára AI-projektjeik fejlesztéséhez.

Megosztás Facebookon