Hogyan készültek a Revolve AI-generált óriásplakátjai

A Revolve a Maison Metával együttműködve három óriásplakátot készített generatív AI-eszközök felhasználásával, amelyek potenciálisan a jövőbeli reklámkampányok költségvetésének eltolódásához vezethetnek.

A Revolve online ruházati kiskereskedő három, a Palm Springsbe vezető Interstate 10-es autópálya mentén elhelyezett óriásplakát létrehozásával ünnepelte 20. évfordulóját és a közelgő Revolve Fesztivált. Ezeket az óriásplakátokat az különbözteti meg a többitől, hogy generatív AI-eszközökkel hozták létre őket. A művészeti alkotásokat a Maison Meta, egy új, kétszemélyes ügynökség készítette, amely a Revolve kreatív alelnökével, Sara Saric-kal dolgozott együtt. A kampány részeként az emberek meg is vásárolhatják a műalkotásokon szereplő, AI által generált ruhákat.

A generatív AI használata a hirdetések kiváló minőségű képeinek létrehozására, különösen a hirdetőtábla méretéhez méretezve, jelentős kihívás, mert nehéz ellenőrizni a végeredményt. A Maison Meta csapata, amelynek tagja Nima Abbasi, és az alapító és kreatív igazgató Cyril Foiret, azonban kidolgozott egy munkafolyamatot, amelyben egy sor generatív AI-eszközt használnak, többek között a Midjourney, a Stable Diffusion és más eszközöket. Ez a folyamat szigorú ellenőrzést tartott fenn, és gyártási minőségű képeket hozott létre, amelyeket a Revolve "Best Trip" című, 20. évfordulós kampányának három óriásplakátjához és hat utcai plakáthoz használtak fel.

Cyril Foiret több, a Stable Diffusionra épített modellt használt a házon kívüli kreatívok művészi kidolgozásához. Például a ControlNet nevű bővítményt használta, amely lehetővé teszi a művészek számára, hogy a mesterséges intelligencia által generált képen belül újra pozicionálják a tárgyakat, finomhangolják az arckifejezéseket, kicserélhetik az arcokat, és finomhangolják a megvilágítást. Foiret lefestheti a kép egy adott területét, hogy elkülönítse, hol szeretné, hogy a változtatás megtörténjen, és egy prompt segítségével gyorsan végre tudja hajtani azt. Még azt is megmondhatja a technológiának, hogy adjon egy motoros dzsekit egy adott személyhez.

Cyril Foiret a mesterséges intelligencia eszközökkel méretezte át a képeket óriásplakát méretűre, kockákra bontva a képet, és gondoskodott arról, hogy minden mozaik megőrizze hűségét, még akkor is,, ha hatalmas méretűre lett felnagyítva. A Maison Meta a Twisted Loupe nevű cég egy emberi munkatársát is igénybe vette a kampányok végleges változatainak retusálásához, mielőtt azok nyomtatásba kerültek.

A generatív AI-eszközök használata idő- és költségmegtakarítást jelent. Cyril Foiret elmondta, hogy körülbelül három hétbe telt az óriásplakátok grafikájának generálása, míg egy fotózás ütemezése hónapokig is eltarthat. Ez a mesterséges intelligencia eszköz potenciálisan a jövőbeli reklámkampányok költségvetésének változásához is vezethet. Michael Mente, a Revolve társalapítója és vezérigazgatója a pénzeszközök átcsoportosítását képzeli el egy hirdetési kampányon belül. Elképzelhetőnek tartja például, hogy a Revolve a fotózástól a kampány valamely más aspektusára csoportosítja át a forrásokat.

Összefoglalva, a Maison Meta generatív AI-eszközeinek használata a hirdetőtáblákhoz használt kiváló minőségű képek készítéséhez jelentős eredmény, mivel nehéz ellenőrizni a végeredményt. A Maison Meta által generatív AI-eszközökkel kifejlesztett munkafolyamat szigorú ellenőrzést biztosított, és gyártási minőségű képeket hozott létre, amelyeket három óriásplakáthoz és hat utcai plakáthoz használtak a Revolve 20. jubileumi kampányához. A mesterséges intelligencia eszköz potenciálisan a jövőbeli reklámkampányok költségvetésének eltolódását is eredményezheti, mivel a folyamat idő- és költségmegtakarítást jelent.

Megosztás Facebookon