Az Anthropic a Claude képfelismerő képességén dolgozik

Az Anthropic egy merész lépéssel az élvonalban való maradás érdekében azon dolgozik, hogy képfelismerő képességekkel bővítse Claude chatbotját.

  • Az Anthropic, a Claude fejlesztője azon dolgozik, hogy képfelismerő képességekkel bővítse a chatbotot.

  • A frissítés célja, hogy a Claude versenyképessé váljon az olyan riválisokkal szemben, mint a ChatGPT és a Bard, lehetővé téve számára a képek elemzését és az olyan dokumentumok kezelését, mint a PDF-ek.

  • Az OpenAI korábbi munkatársai által alapított Anthropic jelentős finanszírozást szerzett és jelentős bevételnövekedést tűzött ki célul, részben az Amazonnal kötött megállapodásának köszönhetően.

Az AI chatbotok versenyében az Anthropic jelentős lépést tesz előre azzal, hogy a Claude új funkcióján dolgozik, a képfelismerésén. Ez a fejlesztés a Claude és fő versenytársai, a ChatGPT és a Bard közötti szakadék eltüntetését célozza. A képelemző képességek integrálása várhatóan bővíti a Claude felhasználási lehetőségeit, lehetővé téve számára olyan feladatok elvégzését, mint a képeken lévő objektumok azonosítása, vagy két kép közötti különbségek kiszűrése.

Jelenleg a Claude elsősorban szövegalapú interakciókkal dolgozik, beleértve az olyan dokumentumok kezelését is, mint a PDF-ek, még az ingyenes verzióban is. Ez jelentős előny a ChatGPT-vel szemben, amely előfizetést igényel a hasonló dokumentumkezelési képességekhez. A képfelismerés bevezetése nem csupán technikai fejlesztés, hanem stratégiai lépést jelent annak érdekében, hogy az Anthropic a mesterséges intelligencia innovációjának élvonalában maradjon.

Az Anthropic ambiciózus törekvése mögött az OpenAI korábbi munkatársaiból álló csapat áll, akik miután a vállalat irányvonalával kapcsolatos nézeteltérések miatt elváltak útjaik, egyesítették erejüket, hogy létrehozzák a Claude-ot. Az olyan technológiai óriáscégek, mint az Amazon és a Google erőteljes pénzügyi támogatásával az Anthropic nem csak a riválisok kihívója, hanem a 2024 végére kitűzött 500 millió dolláros bevételi cél elérése felé is jó úton halad, amelyet jelentősen támogat az Amazonnal kötött partnerség.

Megosztás Facebookon