Az Amazon új AI chatbotja humort csempész az online vásárláshoz

Az Amazon legújabb AI-innovációja egy csipetnyi személyiséget visz az online vásárlásba, így szellemes válaszokat és váratlan szórakozást kínál a vásárlás során.

  • Az Amazon egy új AI-funkciót tesztel az alkalmazásában, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy termék-specifikus kérdéseket tegyenek fel, amelyekre kreatív és humoros válaszokat adnak.

  • Az AI-eszköz, bár a gyakorlatias kérdésekre összpontosít, vicceket, történeteket és akár kacér leírásokat is képes generálni, de elkerüli a személyes interakciókat.

  • Ez az újítás része az Amazon szélesebb körű elkötelezettségének az AI mellett, beleértve az AWS-ben a generatív AI-t, mint a Titan Image Generatort.

Az Amazon forradalmasítja az online vásárlási élményt egy újszerű AI-funkcióval az iOS és Android operációs rendszerű mobilalkalmazásaiban. Az eszköz célja a vásárlói interakció javítása azáltal, hogy a felhasználók részletes kérdéseket tehetnek fel a termékekkel kapcsolatban. Legyen szó egy polc méreteiről, az akkumulátorok élettartamáról, vagy akár egy ünnepi éneket a hótaposókról, az Amazon AI-ja készen áll a segítségre. Képessége túlmutat a hétköznapokon, kreatív válaszokkal szórakoztatja a felhasználókat, és egy kis humort is visz a vásárlási folyamatba.

Az AI-eszköz a termékoldalakon, közvetlenül a vásárlói vélemények felett található kérdésmezőn keresztül érhető el. Bár elsődleges célja a praktikusság, a mesterséges intelligencia sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot, amikor fantáziadúsabb kérésekre is válaszol. Képes viccet mesélni a pendrive-okról és esti mesét kitalálni a merevlemezekről, vagy kacér módon leírni a hótaposókat. Az AI azonban úgy van programozva, hogy megőrizze a professzionalizmust és udvariasan elutasítja a hízelgő viselkedést, amikor a felhasználók tesztelik.

Ez a funkció bepillantást enged az Amazon nagyobb AI-stratégiájába. A vállalat aktívan integrálja a mesterséges intelligenciát a kiskereskedelmi tevékenységébe, fejlett nyelvi modelleket használ olyan feladatokra, mint a termékértékelések összefoglalása, a hamis értékelések felderítése és a ruhaméretek ajánlása. Az Amazon felhő részlege, az AWS élen jár ebben az AI-fejlesztésben, olyan szolgáltatásokat kínálva, mint a Titan Image Generator a szövegből képre történő felkérésekhez és hozzáférést biztosít olyan kiemelkedő AI-modellekhez, mint a Meta Llama 2 és a Stability AI Stable Diffusion. Az Amazon AI-val kapcsolatos előretörése jól mutatja, hogy nemcsak az ügyfélélmény javítására törekszik, hanem az innovatív technológiák terén is vezető szerepet tölt be.

Megosztás Facebookon