A Runway Gen-2 több mozgásvezérlést ad az AI-videókhoz

A Runway Gen-2 új szintre emeli az AI-videószerkesztést, bevezetve az innovatív Multi Motion Brush-t a dinamikus videóeffektekhez és így példátlan mozgásvezérlést kínál.

  • A Runway frissítette Gen-2 modelljét a Multi Motion Brush nevű új funkcióval, amely lehetővé teszi a többféle mozgást az AI-által generált videókban.

  • A Multi Motion Brush a felhasználók számára továbbfejlesztett vezérlést kínál azáltal, hogy lehetővé teszi a különböző mozgások hozzáadását a videó kiválasztott területein.

  • A Gen-2 modell a bevezetése óta fokozatosan fejlődött és olyan funkciókkal bővült, mint a hosszabb videóklipek és a szöveg-kép eszköz, így versenyre kelt az AI-videók piacának más jelentős szereplőivel.

A mesterséges intelligencia gyorsan fejlődő világában a New York-i székhelyű Runway kiemelkedik legújabb ajánlatával, a Multi Motion Brush-sal. Ez az eszköz a Gen-2 alapmodelljének része, és megváltoztatja az AI-videókészítést. Elődeivel és versenytársaival ellentétben, amelyek a mozgást egyetlen területre korlátozzák, a Multi Motion Brush lehetővé teszi az alkotók számára, hogy többféle mozgást alkalmazzanak videóik különböző részein. Ez az újítás nemcsak az AI-videóeszközök technikai képességeiben jelent ugrásszerű fejlődést, hanem az alkotók számára példátlan rugalmasságot és művészi szabadságot is biztosít.

E technológia eredete 2023 novemberére vezethető vissza, amikor a Runway először mutatta be a Motion Brush funkciót, amely lehetővé tette a videókban az egyedi típusú mozgás alkalmazását. A Multi Motion Brush funkcióval azonban, amely mostantól minden Gen-2 felhasználója számára elérhető, a lehetőségek exponenciálisan kibővültek. Az alkotók mostantól függetlenül manipulálhatják a videóik különböző területeit, korábban elképzelhetetlen módon keltve életre a statikus képeket. Ezt a funkciót először a Creative Partners Programban tesztelték, ahol a felhasználók korai hozzáférést kaptak és azóta továbbfejlesztették a nyilvános használatra is. A Runway modellje most már több mint 30 eszközzel büszkélkedhet, amelyek mindegyike a kreatív videógyártás folyamatát hivatott javítani.

A Runway útja az AI-videók generálásában azonban nem csak az új funkciók hozzáadásáról szól. A Gen-2 modell 2023. márciusi első kiadása óta jelentős fejlesztéseken ment keresztül. Jelentős frissítést jelentett a Gen-1-hez képest és bevezette a szöveg-, videó- és képalapú generálási képességeket. A folyamatos fejlesztések, mint például a videóklipek hosszának meghosszabbítása, a kameramozgások és a videostílusok árnyaltabb irányítását lehetővé tevő „rendezői mód” bevezetése, kiemelik a Runway elkötelezettségét az AI-videótechnológia fejlesztése iránt. Bár a vállalatnak olyan szereplőkkel kell szembenéznie, mint a Pika Labs és a Stability AI, a Multi Motion Brush és a szöveg-kép generáláshoz hasonló eszközök terén elért innovatív előrelépései megkülönböztetik a versenytársaktól. Fontos azonban tudomásul venni, hogy bár ezek az AI-eszközök drasztikusan fejlődtek, még nem érték el a tökéletességet és időnként elmosódott vagy következetlen kimeneteket produkálnak.

Megosztás Facebookon