A Stability AI a kódgenerálás új korszakát nyitja meg

A Stability AI Stable Code 3B a kódgenerálási technológia páratlan hatékonyságot és sokoldalúságot kínál egy kompakt, 3 milliárd paraméteres modellben.

  • A Stability AI bemutatta a Stable Code 3B-t, egy 3 milliárd paraméteres AI-modellt a kódgeneráláshoz, amely felveszi a versenyt a nagyobb modellekkel.

  • A modellt különféle programozási nyelveken és forrásokon képezték, így fejlett kódkiegészítést kínál FIM képességekkel.

  • A Stabile Code 3B, amely a Stability AI előfizetésnek a része, a nagyobb modelleket is felülmúlja a benchmarkokban és olyan nyelveket fed le, mint a Python, Java, JavaScript.

A Stability AI a Stable Code 3B bevezetésével jelentős lépést tett a mesterséges intelligenciával támogatott kódolás fejlesztése terén. Kompakt, mégis nagy teljesítményű, 3 milliárdos paraméteres modellként úgy tervezték, hogy erőteljes kódkiegészítő képessége révén fokozza a szoftverfejlesztést. Nagyobb társaitól, például a Meta CodeLLaMA 7B-től eltérően a Stable Code 3B azzal büszkélkedhet, hogy képes hatékonyan működni a dedikált GPU nélküli laptopokon. Ez a modell része a Stability AI stratégiai lépésének a kisebb, de nagyobb képességű AI-modellek felé, amely tendencia 2023 végén kezdődött a szöveggenerálásra szolgáló StableLM Zephyr 3B-vel.

A Stable Code 3B figyelemre méltó előrelépést jelent a kódgenerálási technológia terén. Egyedülálló Fill in the Middle (FIM) képessége lehetővé teszi, hogy ne csak új kódsorokat javasoljon, hanem a meglévő kód nagyobb, hiányzó részeit is kitöltse. A modell képzése során a szövegkörnyezet méretét kibővítették a Rotary Position Embeddings (RoPE) segítségével, amely technikát más vezető LLM-ek is alkalmaznak. Ez a megközelítés lehetővé tette, hogy a modell akár 100 ezer tokenes szövegkörnyezetet is kezeljen. A Stable Code 3B a források széles skáláján, többek között kódtárakon és programozói fórumokon képzett Stable Code 3B a Stability AI Stable LM 3B természetes nyelvi modelljét integrálja a szoftvermérnöki adatokra összpontosított képzéssel. Támogat 18 programozási nyelvet, és a benchmark teszteken több nyelven, például Python, Java és JavaScript nyelven is kiváló teljesítményt mutatott.

A Stability AI előfizetési szolgáltatásának részeként a Stable Code 3B nem csupán egy önálló termék, hanem egy átfogó AI-eszközkészlet kulcsfontosságú eleme. Ez a szolgáltatás, amely olyan eszközöket is tartalmaz, mint a képgeneráláshoz használt SDXL és a szöveges tartalmakhoz használt StableLM Zephyr 3B, az előfizetők számára élvonalbeli AI-képességek csomagját nyújtja. A generatív AI kódgeneráló eszközök versenyző piacán a Stability AI kínálata nemcsak hatékonyságával, hanem teljesítményével is kiemelkedik, sőt, több programozási nyelven is túlszárnyalja a nagyobb versenytársakat.

Megosztás Facebookon