Az Amazon Alexa új generatív AI-alapú élményeket kap

A digitális interakciót átalakítva az Amazon generatív AI-t integrál az Alexába, dinamikusabb és személyre szabottabb felhasználói élményt teremtve.

  • Az Amazon új generatív AI-alapú élményeket vezet be az Alexa számára, köztük interaktív beszélgetéseket és játékokat.

  • A felhasználók kapcsolatba léphetnek AI-személyiségekkel, egyéni zenét hozhatnak létre, és a „20 kérdés” jéték továbbfejlesztett változatát játszhatják az Alexán keresztül.

  • Ezek a fejlesztések az Amazon szélesebb körű AI-fejlesztéseinek részét képezik, amelyek több személyiséggel és érzelmi tartománnyal ruházzák fel az Alexát.

Az Amazon Alexa a generatív AI integrálásával jelentős ugrást tesz előre és olyan új élmények sorát mutatja be, amelyek újraformálják a felhasználói interakciót. Egy nemrégiben közzétett bejelentésben az Amazon három fejlesztőt mutatott be, akik egyedülálló Alexa-készségeket hoztak létre ezzel a technológiával. Ezek közé tartozik a Character.AI interaktív beszélgetése különböző személyiségekkel, a Splash egyéni dalkészítési funkciója és a Volley AI-alapú „20 kérdés” játéka. Mindegyik készség már elérhető az Amazon Alexa Skill Store-ban, így a felhasználók bepillantást nyerhetnek az AI-által támogatott életvitel jövőjébe.

A Character.AI készség lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós idejű beszélgetéseket folytassanak különböző karakterekkel, a kitalált entitásoktól kezdve, mint például a könyvtáros Linda, a hírességek és történelmi személyek szimulált változataiig. Ez a funkció nemcsak az Alexa szórakoztató értékét növeli, hanem új utakat nyit a kreatív interakció előtt is. Hasonlóképpen, a Splash készség az Alexát zenei alkotóeszközzé alakítja át. A felhasználók azzal kezdhetik, hogy azt mondják: „Alexa, nyisd meg a Splash-t”, kiválaszthatnak egy zenei műfajt, hozzáadhatják a szöveget, majd énekelhetnek vagy rappelhetnek vele, így létrehozva egyedi dalaikat. A testreszabás és a kreativitás ilyen szintje jelentős előrelépést jelent a hangalapú technológia terén.

Ezenfelül a Volley, egy generatív AI-alapú „20 kérdés” játék bevezetése modern csavart ad a klasszikus játéknak, interaktívabbá és vonzóbbá téve azt. Ezek a fejlesztések az Amazon szélesebb körű erőfeszítéseinek részét képezik, amelyek célja, hogy az Alexát karakteresebb személyiséggel és az olyan emberi érzelmek kifejezésére való képességgel bővítse, mint az izgalom vagy a meglepetés. Ezekkel az újításokkal az Alexa nem csupán a kényelem eszköze lesz, hanem a magával ragadó, személyre szabott szórakoztatás és interakció platformja.

Megosztás Facebookon