Az AI csökkentheti az élelmiszer-pazarlást és a szén-dioxid-kibocsátást

Az AI jelentős szerepet játszhat az élelmiszer-pazarlás és az élelmiszerekhez kapcsolódó rendszerek szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, amely az összes kibocsátás egyharmadát teszi ki.

Az élelmiszer-pazarlás jelentős probléma és jelentős hatással lehet a környezetre. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a fogyasztók által otthonukba vitt élelmiszerek 21%-a végzi a kukában, további 10% pedig az élelmiszerboltban vagy a raktárban kerül kidobásra. Ebben segíthet a mesterséges intelligencia.

A mesterséges intelligencia felhasználható az élelmiszer-pazarlás csökkentésére azáltal, hogy az élelmiszer-vásárlási paradigmát az egyes élelmiszeripari cikkekre való összpontosításról a receptekre való összpontosításra helyezi át. Így a hűtőszekrényben lévő minden egyes tétel körül "terv" lenne és amíg a receptek megfelelnek a család igényeinek, addig a tételek mind elfogynak. A receptalapú vásárlást az Instacart és az Amazon is alkalmazza és nincs ok arra, hogy a fizikai élelmiszerboltok ne tegyék ugyanezt.

A mesterséges intelligencia a modell megfordításával az élelmiszerboltban és a raktárban a hulladék csökkentésére is használható. Ahelyett, hogy a fogyasztók közvetlenül kiválasztanák a kívánt élelmiszereket vagy akár recepteket, elmondhatnák a kedvelt étel alapanyagokat, így egy ügynök - akár ember, akár mesterséges intelligencia - elvégezhetné helyettük a vásárlást. Ez az ügynök tisztában lehetne a kiskereskedő raktárkészletével és olyan cseréket végezhet, amelyek nem befolyásolnák a fogyasztók elégedettségét, de megakadályoznák a romlást.

A pazarlás csökkentése mellett a mesterséges intelligencia arra is felhasználható, hogy a környezetet jobban kímélő élelmiszerek fogyasztását ösztönözze. Olyan recepteket ajánlhat, amelyek összhangban vannak a fogyasztó kedvelt táplálkozásával és alacsony szén-dioxid-kibocsátással rendelkeznek.

Összességében a mesterséges intelligencia óriási potenciállal rendelkezik a környezetre gyakorolt pozitív hatások terén az élelmiszer-pazarlás és az élelmiszerekkel kapcsolatos rendszerekből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése révén.

Megosztás Facebookon