Az AI-chatbot alkalmazások: A ChatGPT dominanciája és a feltörekvő versenytársak

A ChatGPT felemelkedése az AI-alkalmazások folyamatosan fejlődő arénájában figyelemre méltó, de ha közelebbről megnézzük, egy olyan táj tárul elénk, amely hemzseg a félelmetes versenyzőktől.

  • A ChatGPT 2023 szeptemberében 23 millió letöltéssel vezeti ezt a ranglistát, de bevételben más AI chatbotok megelőzik.

  • Több AI chatbot alkalmazás, köztük a „Chat & Ask AI” és a „ChatOn – AI Chat Bot Assistant”, a bevételek tekintetében megelőzte a ChatGPT-t.

  • Az olyan AI-fotóalkalmazások, mint a „Remini” és a „PicsArt AI Photo Editor” szintén egyre nagyobb teret nyernek, megkérdőjelezve a ChatGPT dominanciáját az AI-alkalmazások piacán.

A ChatGPT, az OpenAI híres AI chatbotja az év eleji mobilos bevezetése óta szenzációnak számít. A 2023 szeptemberéig elért elképesztő 23 millió letöltéssel egyértelmű, hogy az alkalmazás sokak figyelmét felkeltette. Az AI-alkalmazások világa azonban hatalmas és változatos, és bár a ChatGPT lehet, hogy ismert név, nem ez a tér legjobban keresője.

A lenyűgöző letöltési számok ellenére más AI chatbot-alkalmazásoknak sikerült megelőzniük a ChatGPT-t a bevételek tekintetében. Az olyan alkalmazások, mint a „Chat & Ask AI” és a „ChatOn – AI Chat Bot Assistant” szeptemberben közel 3,38 millió dollárt, illetve 2,11 millió dollárt kaszáltak. Ez egy virágzó piacot jelez, ahol több játékos verseng az első helyért, kihasználva az App Store optimalizálását és más stratégiákat a felhasználók vonzására.

De nem csak a chatbotok, hanem az AI-fotóalkalmazások is jelentős piaci részesedést hasítanak ki. Az olyan alkalmazások, mint a „Remini”, amely a TikTok-on terjedő AI headshots funkciójával vált népszerűvé, és a „PicsArt AI Photo Editor” közel 16 millió letöltést ért el szeptemberben. Ezek az alkalmazások, valamint olyanok, mint a „FaceApp” és a „Facetune AI Photo/Video Editor”, a bevételek tekintetében is megelőzik a ChatGPT-t, egyesek akár 6 millió dollárt is keresnek egy hónap alatt.

Az AI-alkalmazások piaca dinamikus, a trendek gyorsan változnak. Bár a ChatGPT letöltési számai kétségtelenül lenyűgözőek, a verseny kemény, és más alkalmazások is félelmetes versenyzőknek bizonyulnak. Ahogy a piac tovább fejlődik, érdekes lesz látni, hogy mely alkalmazások emelkednek a csúcsra, és melyek szorulnak háttérbe.

Megosztás Facebookon