A Microsoft fejest ugrott az AI-versenyébe, ezzel pedig most kaszál

A technológiai óriások versengésében a Microsoft korai befektetése az AI-ba úttörő mesterfogásnak bizonyul, így lépéselőnyre tett szert, ami a profitjukban is megmutatkozik.

  • A Microsoft 13%-os bevételnövekedésről számol be és sikerének nagy részét az AI-befektetéseknek tulajdonítja.

  • A vállalat AI-eszköze, a Copilot kulcsszerepet játszik ebben a növekedési történetben.

  • Miközben a Microsoft gyarapodik, az AI-verseny egyre fokozódik és erre a nagy technológiai riválisok is készülnek.

A Microsoft stratégiai előretörése a generatív AI területén mesterfogásnak bizonyul. Legutóbbi eredményjelentése 13%-os, 56,5 milliárd dolláros bevételnövekedést mutatott, ami a piaci értéküket elképesztő 100 milliárd dollárral növelte. Ezt a növekedést nagyrészt a korai AI-befektetéseiknek köszönhetik, Satya Nadella vezérigazgató pedig hangsúlyozta, hogy elkötelezettek a „mesterséges intelligencia korszakának” bevezetése mellett.

A vállalatnak az OpenAI-val való partnersége és a ChatGPT későbbi támogatása elindította a technológiai óriások közötti AI-versenyt. Bár mind a Microsoft, mind az Alphabet erős harmadik negyedéves eredményről számolt be, ám az Alphabet részvényei 7%-os visszaesést szenvedtek el. Ez az AI-lendület, amelyet a ChatGPT népszerűsége és a Microsoft támogatása erősített, gyors reakciót eredményezett a Google részéről, amely hamarosan elindította saját chatbotját és felgyorsította AI-termékfejlesztését.

Elemzők kiemelték a Microsoft sikereit, különösen a Copilot-ot, az olyan alkalmazások átalakító eszközét, mint az Office és az Excel. Megjegyezte: „A Microsoft a Copilottal megragadta a mesterséges intelligencia és a generatív AI korszellemét”. Továbbá a Microsoft GitHub felvásárlása felerősítette a befolyását a fejlesztői közösségben. Azonban arra figyelmeztetnek, hogy bár a Microsoft jelenleg vezet, az AI-verseny még messze nem ért véget, hangsúlyozva, hogy a következő negyedévre különösen oda kell figyelni.

Megosztás Facebookon