OpenAI GPT Store 2024-ig késik a vezetői káosz után

Meglepő fordulattal az OpenAI bejelentette a GPT Store bevezetésének 2024-re történő elhalasztását, a vezetőségben nemrégiben történt átrendeződésre hivatkozva.

  • Az OpenAI eredetileg idénre tervezett GPT Store megjelenését most a vezetőség átrendeződése miatt 2024 elejére halasztották.

  • A halasztás a novemberi vezetőségi válságot követi, és olyan fejlesztéseket érint, mint a továbbfejlesztett konfigurációs felületek és hibakeresési üzenetek.

  • A halasztás ellenére az OpenAI továbbra is lehetővé teszi a GPT-k létrehozását és megosztását, bár a bolt elindításáig a nyilvános listázás és a bevételek megosztása nélkül.

Az OpenAI ambiciózus projektje, a GPT Store akadályba ütközött. Az eredetileg idénre tervezett indítást 2024 elejére halasztották. Ez a késés egy jelentős vezetőségválság miatt következett be novemberben, nem sokkal a bolt eredeti bejelentése után. Azonban kiderült, hogy a felhasználóknak és fejlesztőknek címzett feljegyzésben jelezték, hogy a „váratlan dolgok” elterelték a vállalat figyelmét, ami így késleltette a bevezetést.

A GPT Store elindítása sok találgatás tárgyát képezte, amikor először bejelentették az OpenAI novemberi DevDay konferenciáján. Annak ellenére, hogy bemutattak egy működő tervet és számos finomhangolt GPT-modellt, sok kérdés megválaszolatlan maradt. Egy kérdezz-felelek ülésen Sam Altman korábbi vezérigazgató és Mira Murati technológiai igazgató homályosan nyilatkozott az áruház üzleti modelljéről és azt mondták, hogy „várjunk és meglátjuk, mi lesz”. Ez a bizonytalanság, valamint a vezetőségi zavarok és a közelgő téli ünnepek miatt a késés némileg várható volt.

Az OpenAI ügyfelei számára a késés a tervek megváltozását jelenti. Bár a GPT-k továbbra is létrehozhatók és közvetlenül megoszthatók másokkal, az áruház hivatalos megnyitásáig nem lesznek nyilvánosan jegyezve és nem vesznek részt semmilyen potenciális bevételmegosztási rendszerben. Ez a halasztás, bár visszalépés, egyben lehetőség is az OpenAI számára, hogy finomítsa a bolt funkcióit, beleértve a továbbfejlesztett konfigurációs felületet és a hibakeresési üzeneteket, biztosítva ezzel egy robusztusabb és felhasználóbarátabb platformot az esetleges induláskor.

Megosztás Facebookon