A Google 1 milliárd dollárt fektet be egy új AI és felhő alapú adatközpontba az Egyesült Királyságban

Merész lépéssel a Google 1 milliárd dollárt fektet be egy új AI-adatközpontba az Egyesült Királyságban, megerősítve ezzel az AI és a felhőszolgáltatások iránti elkötelezettségét.

  • A Google 1 milliárd dolláros beruházást tervez egy új brit adatközpontba, hogy megerősítse az AI- és felhő-infrastruktúrát.

  • Az adatközpont célja, hogy nagyobb számítási kapacitást biztosítson a brit vállalkozások számára, és olcsóbb energiával támogassa a helyi közösségeket.

  • Ez a lépés megerősíti a Google két évtizedes jelenlétét az Egyesült Királyságban, és összhangban van az AI-integrációra és stratégiai növekedésre való összpontosításával.

A Google új mércét állít fel a mesterséges intelligencia és a felhőalapú számítástechnika területén legújabb beruházásával, mert az Egyesült Királyságban egy 1 milliárd dolláros adatközpontot épít a Londonhoz közeli Waltham Crossba. Ez a nemrég bejelentett stratégiai lépés a Google AI és felhőszolgáltatási képességeinek jelentős bővítését ígéri. A 2020 októberében megvásárolt 33 hektáros terület London központjától mintegy 12 mérföldre északra található, ami eltér a hagyományos nyugat-londoni adatközpontok helyszíneitől. Ez a létesítmény nem csupán egy technológiai erőmű, hanem a fenntartható gyakorlatok irányába is mutat, mivel a hulladékhőt helyi közösségi felhasználásra hasznosítja, ezáltal környezetbarátabb energiamegoldásokat kínál.

A Google pénzügyi igazgatója hangsúlyozta, hogy a Waltham Cross-i adatközpont válasz az Egyesült Királyságban az AI és a felhőszolgáltatások iránti növekvő keresletre. Célja, hogy jelentős számítási teljesítményt biztosítson a helyi vállalkozások számára, miközben elősegíti az építőiparban és a technológiában rejlő munkalehetőségek kialakulását. Ez a fejlesztés aláhúzza a Google elkötelezettségét az Egyesült Királyság iránt, ahol már több mint két évtizede jelentős szerepet tölt be, többek között a Cambridge-i Egyetemmel folytatott hosszú távú kutatási együttműködéssel.

A befektetés bejelentése a Google további létszámleépítésekről szóló találgatások közepette történt, mivel a Google egyre mélyebben integrálja a mesterséges intelligenciát a működésébe. Ezek a leépítések azonban várhatóan nem lesznek olyan mértékűek, mint az előző évi 12 ezer fős elbocsátások. Rishi Sunak brit miniszterelnök a Google befektetését a növekedés katalizátoraként méltatja, amely az Egyesült Királyságot a technológiai fejlődés élvonalába helyezi a következő évtizedben.

Megosztás Facebookon