Az OpenAI új generatív szövegfunkciókat vezet be, miközben csökkenti az árakat

A generatív AI-iparágban fokozódó verseny közepette az OpenAI bemutatta szöveggeneráló modelljeinek továbbfejlesztését, a GPT-3.5-turbót és a GPT-4-et és jelentős árcsökkentést vezetett be.

Az OpenAI új mércét állít fel a versenyképes mesterséges intelligencia területén azzal, hogy továbbfejleszti szöveggeneráló modelljeit és ezzel párhuzamosan csökkenti a költségeket. Az OpenAI repertoárjának legújabb bővítései a GPT-3.5-turbo és a GPT-4 új és továbbfejlesztett változatai, a függvényhívás izgalmas funkciójával. Az OpenAI szerint a függvényhívás lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy programozási funkciókat közvetítsenek ezeknek a modelleknek, ami a megfelelő kód létrehozásához vezet.

A függvényhívás megnyitja az utat kifinomult chatbotok fejlesztéséhez, a mindennapi nyelvek adatbázis-lekérdezésekké alakításához és strukturált adatok szövegből történő kinyeréséhez. Ahogy az OpenAI rámutat, az új modelleket úgy optimalizálták, hogy egyrészt felismerjék a függvényhívás szükségességét, másrészt a függvény tervezetével szinkronban lévő JSON-nal válaszoljanak, így megbízható eszközt biztosítanak a strukturált adatok lekérdezéséhez.

Az OpenAI továbbá bemutatja a GPT-3.5-turbo új változatát, amely jelentősen megnövelt kontextusablakkal rendelkezik. Ez a kontextusablak, lényegében az a szöveg, amelyet a modell a további tartalom generálása előtt feldolgoz, most négyszer nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a GPT-3.5-turbo standard változata. A nagyobb kontextusablak megakadályozhatja, hogy a modell elveszítse a folyamatban lévő beszélgetések követését és ezáltal javítja a koherenciát és a relevanciát.

Ami a pénzügyi oldalt illeti, az OpenAI az eredeti GPT-3.5-turbót 25%-kal csökkentett áron kínálja. Az OpenAI által széles körben használt text-embedding-ada-002 szövegbeágyazási modell árazása szintén jelentősen csökkent. A komoly árcsökkenést az OpenAI rendszereinek hatékonyságának javítása segítette elő, ami a vállalat számára egyértelműen kritikus fontosságú, figyelembe véve a kutatás-fejlesztésbe és az infrastruktúrába történő jelentős befektetéseket. Az OpenAI fenntartja, hogy a GPT-4 év eleji bevezetése után a meglévő modelljeit fokozatosan fejleszti a folyamatos stratégia jegyében, és nem épít újakat.

Megosztás Facebookon