Az IBM a StreamSets és a WebMethods felvásárlásával bővíti AI és hibrid felhő kapacitásait

Stratégiai bővítés keretében az IBM 2,13 milliárd euróért felvásárolja a StreamSets és a WebMethods cégeket, ami új korszakot jelent az adatintegráció és a felhőalapú számítástechnika területén.

Az IBM jelentős lépést tesz a technológiai világban azzal, hogy 2,13 milliárd euróért felvásárolja a StreamSets és a WebMethods cégeket a Software AG-tól. Ez a teljes egészében készpénzben végrehajtott tranzakció nem csupán pénzügyi, hanem stratégiai mérföldkő, amely az IBM-et az adatintegrációs és hibrid felhőpiac élvonalába helyezi. A Software AG által nemrégiben felvásárolt StreamSets és a régóta birtokolt WebMethods az IBM bővülő technológiai ökoszisztémájának szerves részévé válik.

A felvásárlás mögött meghúzódó indok a felhőalapú számítástechnika területének változó igényeiben gyökerezik. Mivel a vállalkozások egyre inkább elzárkóznak az egyszemélyes felhőmegoldásoktól, egyre nagyobb igény mutatkozik a rugalmasabb, hibrid megközelítésre. Ez a megközelítés jellemzően a házon belüli infrastruktúrát kombinálja a nyilvános felhőforrásokkal, ami kifinomult adatintegrációs rendszereket tesz szükségessé. A StreamSets és a WebMethods készen áll arra, hogy kielégítse ezt az igényt, olyan megoldásokat kínálva, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes adatkezelést és -feldolgozást különböző környezetekben, akár helyben, akár a felhőben.

Ezenfelül ez a felvásárlás stratégiai kiegészítője az IBM AI-kezdeményezéseinek. Az adatok a mesterséges intelligencia sarokköve és az IBM aktívan fejleszti AI-képességeit, különösen a Watsonx.AI adattudományi platformjával. A StreamSets és a WebMethods integrációja az IBM meglévő AI- és adatplatformjaival új lehetőségeket ígér az alkalmazás- és adatintegrációban, különösen az API-kezelésben, amely a WebMethods egyik specialitása. Ez a lépés jelzi az IBM elkötelezettségét amellett, hogy ne csak technológiát fejlessze, hanem átfogó megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek a modern vállalkozások változó igényeinek.

Megosztás Facebookon