Az Adobe új, AI-alapú Premiere Pro funkciói felszámolják az unalmas hangszerkesztést

Az Adobe Premiere Pro az AI-alapú fejlesztésekkel emeli a hangszerkesztés hatékonyságát, a minőséget és a kényelmet megcélozva, amivel a fárasztó feladatok a múlté lesznek.

  • Az Adobe Premiere Pro bevezet AI-alapú hangszerkesztési funkciókat, köztük az Enhanced Speech és az interaktív Fade Handles funkciót.

  • Az új frissítések közé tartozik az AI hangkategória-címkézés, az újratervezett klipjelvények és a jobb felhasználói élményt biztosító életminőség-javítások.

  • A Creative Cloud előfizetők számára elérhető Premiere Pro béta verziója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a teljes megjelenés előtt megtapasztalják az új funkciókat.

Az Adobe forradalmasítja a hangszerkesztést a Premiere Pro legújabb frissítéseivel, amelyek a legmodernebb AI-technológiát tartalmazzák. A szerkesztési feladatokhoz szükséges kézi munka csökkentése érdekében ezek a funkciók leegyszerűsítik az eszközök helyének meghatározását és javítják a párbeszéd minőségét. A már elérhető Premiere Pro nyilvános béta verziója interaktív Fade Handles-eket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen alakítsanak ki egyéni hangátmeneteket a szerkesztési idővonalukon áthúzva. Emellett hamarosan minden felhasználó számára elérhető lesz a várva várt Enhanced Speech funkció, amely a háttérzajok kiszűrésével jelentősen javítja a párbeszédek tisztaságát.

A Premiere Pro béta verziója számos innovatív frissítést vezet be, nevezetesen z AI-által vezérelt audiokategória-címkézést. Ez az eszköz automatikusan azonosítja és kategorizálja a hangfelvételeket párbeszédként, zeneként, hangeffektként vagy környezeti zajként. Ezenkívül az interaktív klipeffektus-jelvények bevezetését úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentsék az egyes szerkesztőeszközök eléréséhez szükséges erőfeszítéseket. Ezek a jelvények egy kattintással hozzáférést biztosítanak az Essential Sound panelhez, leegyszerűsítve a különböző hangeffektusok szerkesztési folyamatát. Emellett az újratervezett klipjelvények megkönnyítik a hanghatások gyorsabb alkalmazását, és megkönnyítik az effektekkel teli klipek azonosítását az idővonalon.

A Premiere Pro legutóbbi frissítései nem csupán új funkciókkal bővülnek, hanem az általános szerkesztési élmény javításáról is szólnak. A béta olyan életminőségi javításokat tartalmaz, mint például a hullámformák automatikus átméretezése a sávmagasságok beállításakor és a klipek frissített színei a jobb láthatóság érdekében. Ezek a fejlesztések az alkotók számára nagyobb kontrollt biztosítanak az idővonal vizuális elrendezése felett, ami személyre szabottabb és hatékonyabb munkafolyamatot tesz lehetővé. Ez a felhasználói élményre való összpontosítás alátámasztja az Adobe elkötelezettségét a professzionális alkotók változó igényeinek kielégítése iránt.

A Premiere Pro béta egy önálló alkalmazás, amely minden Creative Cloud-előfizető számára elérhető, és amely bepillantást enged a közelgő funkciókba. A felhasználók a Creative Cloud asztali indítóprogramjának Béta-alkalmazások fülén keresztül telepíthetik. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a béta és a fő Premiere Pro alkalmazás egymás mellett létezzen, így az alkotók még a hivatalos megjelenés előtt kísérletezhetnek az új funkciókkal. Például az Enhanced Speech funkció, amelyet először a bétában mutattak be még 2023 szeptemberében, de hamarosan minden Premiere Pro-felhasználó számára alapfunkcióvá válik. Bár ezeknek a frissítéseknek nem célja a hangszerkesztés teljes automatizálása, jelentősen optimalizálják a folyamatot, időt szabadítva fel az alkotók számára, hogy más kreatív projektekre összpontosítsanak.

Megosztás Facebookon