A technológiai óriások 235 millió dollárt fektetnek a Hugging Face-be

Ahogy az AI-modellekhez való hozzáférés iránti kereslet az egekbe szökik, a Hugging Face a technológiai óriások kedvence lett, hatalmas befektetést bezsebelve.

  • A Hugging Face, a nyílt forráskódú AI-modellek tárháza 235 millió dollárt gyűjtött be egy D-sorozatú tőkebevonási körben.

  • A főbb befektetők között van a Google, az Amazon, az Nvidia és a Salesforce, ami rávilágít a generatív AI iránti növekvő érdeklődésre.

  • A finanszírozást a csapat bővítésére, valamint a nyílt forráskódú AI és a platform fejlesztésbe történő további befektetésekre fordítják.

A Hugging Face, amelyet gyakran a „GitHub for AI”-nak is neveznek, a címlapokra került a nemrégiben lezajlott D-sorozatú tőkebevonási körével, amely lenyűgöző 235 millió dollárt gyűjtött össze. Ez a finanszírozási hullám a vállalat értékelését elképesztő 4,5 milliárd dollárra emeli. A befektetés nem csak a technológiai ipar növekvő étvágyát hangsúlyozza a generatív AI iránt, hanem a Hugging Face-t is kulcsfontosságú szereplőjévé teszi ezen a területen.

A befektetők sora olyan óriások, mint a Google, az Amazon, az Nvidia és a Salesforce, a Hugging Face mögé álltak, jelezve elkötelezettségüket a generatív AI jövője iránt. Ezek a vállalatok, valamint mások, például az AMD, az Intel és az IBM aktívan befektetnek a generatív AI alapmodellekbe és az azokat működtető processzorokba.

Clement Delangue, a Hugging Face vezérigazgatója megosztotta elképzeléseit. Megemlítette, hogy a pénzeszközöket a jelenlegi 170 fős csapat bővítésére, valamint a nyílt forráskódú mesterséges intelligenciába és a platformépítésbe történő további befektetésekre fogják irányítani. Hangsúlyozta a nyílt forráskódú közösség jelentőségét a generatív AI kialakításában. „Ez a befektetés nem csak a Hugging Face-nek, hanem a szélesebb nyílt forráskódú AI-ökoszisztémának is bizonyítéka” – jegyezte meg Delangue.

A Hugging Face arról híres, hogy számos keresett generatív AI modellnek ad otthont. Az olyan együttműködések, mint az Amazon AWS-szel való együttműködés, amely a Hugging Face-t az előnyben részesített felhőszolgáltatóvá tette, tovább szilárdítják pozícióját a piacon. Bár a „nyílt forráskód” kifejezés gyakran félreértelmezhető, az AI-ágazat hatalmas nyílt forráskódú közösséggel büszkélkedhet. Sok vezető mesterséges intelligencia cég kiegyensúlyozott megközelítést választ és bizonyos fokú nyitottsággal adja ki modelljeit, de felhasználói licenchatárokat is szab.

Megosztás Facebookon