A Microsoft kiszúrt a kisvállalatokkal, a 365 Copilot hozzáférésével kapcsolatban

A Microsoft 365 Copilot a nagyvállalatok számára a termelékenység forradalmasítását ígéri, a kisvállalati közösség azonban a hozzáférési problémák miatt elégedetlenségüknek adtak hangot.

  • A Microsoft 365 Copilot, a Word, a PowerPoint és az Outlook AI-alapú csomagja már elérhető a vállalati ügyfelek számára.

  • A kisebb vállalatok csalódottságuknak adnak hangot amiatt, hogy a hozzáféréshez legalább 300 felhasználóra van szükség.

  • A blogbejegyzés hozzászólásaiban elszaporodtak a panaszok, a felhasználók úgy érzik, félrevezette őket a Microsoft az „általánosan elérhető” marketing kifejezéssel.

A Microsoft legújabb innovációja, a 365 Copilot hivatalosan is elindult a nagyvállalati ügyfelek számára és egy olyan AI-alapú eszközcsomagot kínál, amely a Word, a PowerPoint és az Outlook termelékenységének egyszerűsítésére szolgál. A csomagot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az e-mailek összegzését, az ügyféltartalmak létrehozását és a Teams megbeszélések összegzését, TJ Devine, a Microsoft termékmarketingért felelős vezető igazgatója egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésében a játékot megváltoztatónak nevezte. A felhajtás ellenére a bevezetés nem volt zökkenőmentes, mivel a kisebb cégek gyorsan hangot adtak elégedetlenségüknek, mivel úgy érezték, hogy a hozzáféréshez minimum 300 felhasználó regisztrálása elég meredek, így ezen követelmény miatt lemaradtak.

A 365 Copilot általános elérhetőségét bejelentő blogbejegyzés a elégedetlenségek melegágya lett, ahol kisebb vállalkozások megdöbbenésüknek adtak hangot. Kritizálták a Microsoftot az általuk félrevezetőnek vélt marketing miatt, mivel az „általánosan elérhető” kifejezés látszólag a nagyobb vállalatok számára volt fenntartva. Ez az érzés több hozzászólásban is visszaköszönt, az egyik felhasználó a kizárás miatt panaszkodott, egy másik pedig „rosszul néz ki” marketingstratégiának bélyegezte, rávilágítva a Microsoft üzenetei és a szélesebb közönség elvárásai közötti jelentős szakadékra.

Bár a Microsoft 365 Copilot jelenleg több nyelvet támogat és tervezi a bővítést, a vita beárnyékolta a technikai képességeket. A programcsomag egyes részei, például az Excel és a OneNote továbbra is előzetesben vannak, ami azt jelzi, hogy a 365 Copilotban rejlő teljes potenciál még várat magára. Eközben a vállalati ügyfelek már élvezik a Bing Chat Enterprise előnyeit, és a kormányzatra szabott verzió is a láthatáron van. A kérdés azonban továbbra is fennáll: mikor kapnak meghívást a kisvállalkozások az AI-partira?

Megosztás Facebookon