A Microsoft 365 Copilot AI novemberben indul a vállalkozások számára

Az üzleti eszközök evolúciója folytatódik, mivel a Microsoft november 1-től dobja piacra a 365 Copilot AI-t, az üzleti felhasználóknak szánt élvonalbeli AI-asszisztensét.

  • A Microsoft 365 Copilot AI november 1-től lesz elérhető a Microsoft 365 üzleti és vállalati ügyfelei számára.

  • Az AI-asszisztens képes dokumentumokat összefoglalni, e-maileket létrehozni és akár valós idejű kiemelésekkel is szolgálhat a Teams megbeszélésekről.

  • A Google nemrég indította el saját AI-eszközét, a Duet AI-t a Google Workspace számára, amely hasonló funkciókat kínál ugyanilyen áron.

A Microsoft arra készül, hogy november 1-től elérhetővé tegye a 365 Copilot AI-t, egy korszerű, üzleti felhasználókra szabott asszisztenst. Ezért a fejlett funkcióért azonban a július elején bejelentett, 30 dolláros havi felárat számítja fel a Microsoft felhasználónként, ami csaknem megduplázhatja a vállalkozások előfizetési költségeit néhány megfizethetőbb előfizetés esetén.

Az animált gemkapocs-asszisztens, Clippy napjai elmúltak. A 365 Copilot AI célja az üzleti műveletek racionalizálása. A felhasználók gyorsan összegezhetik a dokumentumokat, átruházhatják az e-mailek létrehozását az AI-ra és akár új Word-projekteket is kezdeményezhetnek más fájlok adatainak felhasználásával. Emellett a mesterséges intelligencia valós idejű betekintést nyújt a Teams megbeszélésekről és kérésre Excel-feladatokban is eligazítja a felhasználókat.

Érdekes módon a Microsoft lépése követi, hogy a Google nemrégiben bevezette a Duet AI-t a Google Workspace-be. A Duet AI azonos áron, 30 dollárba kerül havonta felhasználónként és számos párhuzamot mutat a Microsoft Copilotjával. A Microsoft továbbá azt tervezi, hogy a Copilot egy változatát valamennyi alkalmazásába és szolgáltatásába integrálja, így a felhasználók a 365 csomagon kívül is élvezhetik annak előnyeit.

Megosztás Facebookon