Az OpenAI és a Common Sense Media együttműködik az AI-irányelvek kidolgozásában

Az OpenAI és a Common Sense Media egyesíti erőit, hogy olyan AI-eszközöket alkossanak, amelyek biztonságosak és hasznosak legyenek a fiatal felhasználók számára is.

  • Az OpenAI és a Common Sense Media partnerséget jelent be a fiatalabb közönségnek szóló AI-irányelvek kidolgozására.

  • Az együttműködés a „családbarát” GPT-k létrehozására összpontosít, a Common Sense Media minősítéseinek és értékeléseinek beépítésével.

  • A partnerség célja a szülők és tizenévesek oktatása a biztonságos AI-használatról, valamint az AI-eszközökkel kapcsolatos szabályozási aggályok kezelése.

Az OpenAI, a vezető AI-kutató szervezet a közelmúltban jelentős partnerséget jelentett be a Common Sense Media-val, egy nonprofit szervezettel, amely a fiatal közönségnek szóló átfogó média- és technológiai értékeléseiről ismert. Ez az együttműködés összehangolt erőfeszítést jelent a mesterséges intelligencia technológiáinak a gyermekekre, óvodásokra és tinédzserekre gyakorolt hatása körüli növekvő aggodalmak kezelésére. A két befolyásos szervezet együttműködése révén olyan irányelvek és oktatási anyagok kidolgozását tűzte ki célul, amelyek a ChatGPT-hez hasonló AI-eszközöket hozzáférhetőbbé és biztonságosabbá teszik a fiatalabb felhasználók számára.

Ennek a partnerségnek a középpontjában a GPT-k – az OpenAI fejlett, generatív előképzett transzformátorai által működtetett chatbot-alkalmazások – „családbarát” változatainak létrehozására irányuló kezdeményezés áll. Ezek a verziók a fiatal felhasználókra lesznek szabva, és a Common Sense Media szigorú minősítési és értékelési szabványai alapján kerülnek a GPT Store-ba. Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman hangsúlyozza a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket a családok és a tizenévesek javára, kiemelve a partnerség szerepét az eszközök biztonsági intézkedéseinek megerősítésében.

Az együttműködés egyben válasz arra is, hogy a családok körében nagyobb megértésre és az AI felelősségteljesebb használatára van szükség. A legújabb kutatások szerint a diákok és a szülők között jelentős szakadék tátong az AI-eszközeinek ismeretében és sok fiatal felhasználó fordul a mesterséges intelligenciához segítségért az élet különböző területein, beleértve az oktatást és a személyes ügyeket is. Ez a közös erőfeszítés ennek a tudásbeli szakadéknak az áthidalására összpontosít, biztosítva, hogy mind a szülők, mind a gyermekek jól tájékozottak legyenek az AI-technológiák képességeiről és korlátairól.

Ez a partnerség egy olyan kritikus időszakban jött létre, amikor az AI-fejlesztők, mint például az OpenAI, a szabályozók részéről egyre nagyobb ellenőrzésekkel néznek szembe a technológiáik társadalmi hatásait illetően. A Common Sense Mediával való szoros együttműködéssel az OpenAI nemcsak ezeket a szabályozási aggályokat kezeli, hanem precedenst is teremt arra vonatkozóan, hogyan lehet a mesterséges intelligenciát úgy alakítani, hogy az befogadóbb és biztonságosabb legyen a fiatalabb korosztályok számára. Ez az együttműködés jelentős lépést jelent egy olyan jövő felé, amelyben az AI a családok és a fiatalabb felhasználók értékeivel és biztonsági igényeivel is összhangban van.

Megosztás Facebookon