Az Nvidia AI-által vezérelt szárnyalása a tőzsdén: Mi várható még a jövőben?

Az Nvidia részvényei továbbra is az első helyen állnak a Bank of America-nál, még az idei 209%-os elképesztő emelkedés után is, ami az AI-képességeknek köszönhető.

  • Az Nvidia továbbra is a Bank of America egyik legjobb választása, a jelenlegi szintekhez képest 22%-os potenciális emelkedési lehetőséggel, még a 209%-os éves emelkedés után is.

  • Az Nvidia számára a fő kihívást az AI-t lehetővé tevő GPU-gyorsítók kínálatának bővítése jelenti.

  • Az Nvidia hosszú távú előrejelzései optimisták, a becslések szerint a teljes értékesítés 26%-os, 109 milliárd dollárra bővülnek 2027-re.

Az Nvidia, a GPU-gyorsítóiról ismert technológiai óriás, idén 209%-os AI-alapú részvény-rallit produkált. A Bank of America szakértői továbbra is optimisták és fenntartja a "Buy" besorolást 550 dolláros célárral, ami 22%-os potenciális emelkedést jelent a jelenlegi szintekhez képest.

Bár az Nvidia mesterséges intelligencia innovációi jelentős mértékben hozzájárultak a részvények teljesítményéhez, úgy vélik, hogy a vállalat következő fázisa a végrehajtásról fog szólni. A kihívás nem a keresletben rejlik hanem, hogy megfeleljen a kínálat bővítésében. Nem a kereslet a probléma, hanem a kínálat és az a tempó, amellyel az amerikai felhőszolgáltatók képesek a generatív AI számítási példányokat felállítani – mondják a szakértők. Várakozásai szerint az Nvidia 2. negyedéves bevétele 11 milliárd dollár körül mozog majd, ami 64%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Jensen Huang vezérigazgató iránymutatása kulcsfontosságú szerepet fog játszani az Nvidia tőzsdei irányának meghatározásában. A befektetők kíváncsian várják, hogy a jelenlegi bevételnövekedés átmeneti-e, vagy maradandó. Az eredmény utáni reakciók némi részvény konszolidációt hozhatnak, de a hosszú távú elképzelések az Nvidia számára ígéretesek. Előrejelzése szerint az Nvidia árbevétele 26%-al fog növekedni és 2027-re eléri a 109 milliárd dollárt.

A Wall Street optimizmusa az Nvidia iránt nem áll meg a Bank of America-nál. Más előrejelzések szerint az Nvidia 2027-re több mint 300 milliárd dolláros bevételt generálhat, ami jelentős ugrás a tavalyi 27 milliárd dollárhoz képest. Ilyen előrejelzésekkel az Nvidia jövője az AI-által vezérelt technológiai környezetben fényesebbnek tűnik, mint valaha.

Megosztás Facebookon