Az AMD a Nod.ai stratégiai felvásárlásával erősíti az AI képességeit

Az AMD egy merész lépéssel felvásárolja a Nod.ai nevű nyílt forráskódú AI-szoftver startup vállalkozást, hogy növelje technológiai képességeit a versenyképes AI-chipek piacán.

  • Az AMD bejelentette, hogy tervezi a Nod.ai nyílt forráskódú AI-szoftver startup felvásárlását.

  • A felvásárlás célja, hogy megerősítse az AMD szoftveres képességeit és felvegye a versenyt az Nvidia-val.

  • A Nod.ai AI-tárházak és problémamegoldás terén szerzett szakértelme javítani fogja az AMD AI-megoldásait.

Az AMD nyilvánosságra hozta stratégiai lépését a Nod.ai, egy nyílt forráskódú AI szoftveres startup felvásárlására, ami jelentős lépést jelent a szoftveres képességeinek bővítése terén. Ez a felvásárlás nem csupán a szoftverek megszerzéséről szól, hanem a Nod.ai tapasztalt csapatának szakértelmének hasznosításáról is. Ezek a szakemberek élen járnak az iparág vezető szoftvertechnológiájának fejlesztésében, amely most kulcsfontosságú lesz az AMD adatközpont-gyorsítók és más processzorok számára készült AI-megoldások optimalizálásában.

Vamsi Boppana, az AMD Mesterséges Intelligencia Csoportjának vezető alelnöke lelkesedésének adott hangot a felvásárlással kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy a Nod.ai felvásárlása megerősíti az AMD azon képességét, hogy a hardvereikhez szabott nyílt szoftvereket kínáljon az AI-ügyfeleknek. Emellett a Nod.ai technológiái, amelyek már most is figyelemre méltóak a felhőben és a különböző végponti eszközökön, tovább erősítik majd az AMD nyílt forráskódú fordítótechnológiáját. Anush Elangovan, a Nod.ai társalapítója és vezérigazgatója kiemelte csapatuk elkötelezettségét a problémamegoldás és az innováció iránt. Az AMD-vel való egyesüléssel az a céljuk, hogy szaktudásukat szélesebb globális ügyfélkörre terjesszék ki.

Tágabb összefüggésben ez a felvásárlás az AMD agresszív terjeszkedési stratégiájának része. Az év elején az AMD felvásárolta a Mipsology-t, egy francia AI szoftver startupot is. Ez a lépés, valamint a Nod.ai közelmúltbeli felvásárlása jól mutatja az AMD elkötelezettségét az átfogó AI-szoftvercsomag fejlesztése mellett. Mivel az Nvidia továbbra is uralja az AI processzorok iparágát, az AMD stratégiai felvásárlásai jelzik, hogy eltökélten igyekszik csökkenteni a lemaradást és komoly elé állítsa.

Megosztás Facebookon