Az AI-által generált pályázatok megháromszorozzák a befektetési sikert, felülmúlva az emberekét

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az AI, konkrétan a GPT-4 által létrehozott befektetési javaslatok jelentősen felülmúlják az emberi által készített pályázatokat a finanszírozás megszerzésében.

A kockázati finanszírozás sok vállalkozás sikerének gerincét képezi, azonban annak biztosítása kihívást jelentő feladatnak bizonyulhat. Miközben a vállalkozók számtalan órát töltenek aprólékos befektetési prezentációk kidolgozásával, ezek gyakran nem tudják megragadni a potenciális befektetőket. A probléma egyik kialakulóban lévő megoldása a mesterséges intelligencia, különösen a GPT-4 képességeiben rejlik, amelyek nemcsak a befektetők elcsábítására, hanem a fokozott pénzügyi elkötelezettség motiválására is alkalmasak.

A meggyőző prezentációk elkészítéséhez a vállalat közelmúltbeli eredményeit kell csábító fényben bemutatni a befektetők vonzása érdekében, ami a vállalkozás ígéretes jövőjének átgondolt mérlegelését igényli. A GPT-4 mesterséges intelligencia modell alkalmazása e prezentációk elkészítéséhez jelentősen csökkenti a szükséges időt, de a fő vonzerő a kimenet kiváló minőségében rejlik. A Clarify Capital, egy kisvállalkozásoknak nyújtott hitelező által végzett teszt során 250 befektető és 250 vállalkozó értékelte az emberi és a GPT-4 által kidolgozott pályázatokat anélkül, hogy tudtak volna a mesterséges intelligencia közreműködéséről. Érdekes módon az ebben a kísérletben alkalmazott emberi pályázatok korábban sikeresen szereztek finanszírozást.

A vizsgálat kimutatta, hogy az AI-által készített pályázatok a minőség, a kulcselemek leírása és a probléma megfogalmazása tekintetében felülmúlták emberi társaikat. A felmérésben résztvevők háromszor nagyobb valószínűséggel fektettek be a mesterséges intelligencia által generált pályázatokat értékelve, és kétszer olyan meggyőzőnek tartották azokat. Figyelemre méltó, hogy e szakemberek egyötöde még további 10 000 dollárt is hajlandó lenne befektetni az AI-által készített ajánlatokba. A mesterséges intelligencia hatékonysága iparágakon átívelő volt, a pénzügyektől a marketingen át a befektetésekig és a befektetések megszerzésében következetesen felülmúlta az emberi ajánlatokat. A felmérésben használt konkrét GPT-4 alapú AI chatbotot nem hozták nyilvánosságra, de a GPT-4-gyel kísérletezni vágyók ingyenesen hozzáférhetnek a Bing chathez, vagy előfizethetnek az OpenAI ChatGPT Plus szolgáltatásra.

Megosztás Facebookon