A Neeva átáll a keresőmotorról a vállalati AI szolgáltatásokra

A Neeva, a Google Search egykori riválisa bejelentette, hogy felfüggeszti keresőmotorjai működését, és helyette a nagy nyelvi modellek szolgáltatására kívánja átállítani tevékenységét.

A Neeva, amelyet eredetileg a Google-lal vetekedő, reklámmentes keresőmotornak hirdettek, úgy döntött, hogy leállítja keresőszolgáltatásait, hogy összpontosíthasson a kifinomult nyelvi modelljei szállítására, vállalkozások számára. A jelentős nyelvi modellekkel és vizuálisan gazdag keresőfelülettel támogatott keresőmotornak az egyedülálló funkciók és az adatvédelmi ígéretek ellenére is nehéz volt meggyőznie a felhasználókat a váltásról.

Sridhar Ramaswamy vezérigazgató bejelentette, hogy a mesterséges intelligencia által hajtott késleltetéscsökkentés, a kis modellek és a költséghatékony telepítések vállalati szintű igényeinek való megfelelés irányába mozdul el. Elmondása szerint ezeken a területeken jelentős kereslet mutatkozik, és a cég szívesen kamatoztatja meglévő keresési és nyelvi modell-szakértelmét ezen igények teljesítésére.

Az innovatív próbálkozások ellenére, mint például a NeevaAI mesterséges intelligencia alapú, valós idejű keresési ajánlat, a vállalat keresőmotorja nem érte el a várt vonzerőt. A NeevaAI a Google "10 kék linkjének" megszüntetésével forradalmasítani kívánta a keresést, és generatív AI-t használt a keresési eredmények javítására. Az ilyen úttörő erőfeszítések ellenére a vállalat akadályokba ütközött a felhasználók elfogadása terén.

A Neeva keresőmotorjának működése hivatalosan június 2-án szűnik meg, a vállalat biztosítja az adatok törlését és a prémium felhasználók számára a visszatérítést. További frissítések a vállalat irányáról és jövőbeli terveiről a következő hetekben várhatóak.

Megosztás Facebookon