A Databricks 500 millió dolláros támogatást szerzett az Nvidia-tól és a Capital One-tól

A Databricks, a technológiai világ egyik vezetője, elképesztő, 500 millió dolláros finanszírozást szerzett, amivel a vállalat 43 milliárd dollárra emelte az értékelést.

  • A Databricks több mint 500 millió dolláros finanszírozást szerzett, amivel a vállalatot 43 milliárd dollárra értékelik.

  • Az új befektetők, az Nvidia és a Capital One Ventures stratégiai szerepet játszanak ebben a finanszírozási körben.

  • Az Nvidiával való partnerség célja az integráció fokozása és az AI-alkalmazások értékének felgyorsítása.

A Databricks, a neves technológiai cég a közelmúltban hatalmas finanszírozási kört jelentett be, amely meghaladja az 500 millió dollárt, amivel megdöbbentő 43 milliárd dollárra emelte az értékét. Ebben a körben olyan neves befektetők vettek részt, mint az Nvidia és a Capital One Ventures. Érdekesség, hogy a Capital One a Snowflake, a Databricks elsődleges versenytársának egyik jelentős ügyfele.

Ali Ghodsi vezérigazgató hangsúlyozta a finanszírozás stratégiai jellegét, kiemelve az Nvidia-val való partnerség elmélyítését. Az együttműködés célja az Nvidia-val való integráció fokozása, az AI-alkalmazásokat és a rajtuk futó szoftvereket működtető GPU-kra összpontosítva. Az Apache Spark eredeti alkotói által alapított Databricks a „Lakehouse” platformjával szerzett magának nevet. Ez az egyedülálló platform egyesíti az adattárházak és a központi adattárak jellemzőit, egységes megoldást kínálva az adatok, az analitika és az AI számára. 2023 második negyedévére a Databricks figyelemre méltó növekedésről számolt be, több mint 10 000 globális ügyféllel büszkélkedhetett és sikeresen felvásárolta a MosaicML-t, egy vezető generatív AI platformot.

A Databricks potenciális tőzsdei bevezetése (IPO) körüli pezsgés ellenére a közelmúltbeli meglátások azt sugallják, hogy a vállalat a hatalmas költekezésre összpontosít, amely várhatóan eléri az 1,5 milliárd dollárt is. Ali Ghodsi azonban továbbra is optimista, kijelentve, hogy a vállalatnak nincs sürgős szüksége készpénzre. Ehelyett a stratégiai partnerségekre összpontosítanak. Ahogy a generatív AI egyre nagyobb teret nyer, a Databricks a B2B szegmensben vezető szerepet tölthet be, garantálva a vállalkozások számára az adatbiztonságot és az adatvédelmet. Mivel a nagyvállalatok a Databricksre bízzák adataikat, a jövő ígéretesnek tűnik a vállalat generatív AI törekvései számára.

Megosztás Facebookon