A Baidu ERNIE nem akar konfrontációt az USA-val

A Baidu elindította az ERNIE Botot, egy nagy nyelvi modellt és generatív AI-t, amely sokoldalúságát és magas szintű kreatív képességét mutatja be különböző forgatókönyvekben.

A kínai technológiai óriás, a Baidu bemutatta az ERNIE Bot-ot, egy új generációs nagy nyelvi modellt és generatív mesterséges intelligenciát. A termék nem a kínai-amerikai technológiai konfrontációt hivatott szolgálni, hanem inkább az innováció-vezérelt fejlesztés példája. Az ERNIE Bot egy nagy teljesítményű eszköz, amely megérti a kínai nyelvet és kultúrát, képes irodalmi és üzleti tartalmak létrehozására, valamint összetett matematikai számítások elvégzésére. A terméket kezdetben meghívókóddal rendelkező, kiválasztott felhasználók számára nyitották meg, de hamarosan szélesebb közönség számára is elérhetővé válik. Az ERNIE Bot API a Baidu AI Cloudon keresztül is elérhető lesz a vállalati ügyfelek számára, és február óta már több mint 650 vállalat csatlakozott az ökoszisztémához.

A sajtótájékoztatón a Baidu társalapítója, elnöke és vezérigazgatója, Robin Li öt forgatókönyvben mutatta be az ERNIE Bot teljesítményét, annak sokoldalúságát és magas szintű kreatív képességét. Az ERNIE Bot képességei annak köszönhetők, hogy hatalmas mennyiségű adaton, többek között trilliónyi weblapon, több tízmilliárd keresési és képi adaton, napi hangadatokon és 550 milliárd tényt tartalmazó tudásgráfon képezte ki magát. Az ERNIE Bot a Baidu technikusok generációinak terméke, akik a világot megváltoztató technológia álmát követik. Robin Li elképzelései szerint a nagy nyelvi modellek három új üzleti lehetőséget nyitnak meg: a Model-as-a-Service megoldásokat nyújtó felhőalapú számítástechnikai cégeket, az ágazatspecifikus modellek finomhangolására szakosodott vállalatokat, valamint az nagy méretű nyelvi modellekre épülő alkalmazásokat fejlesztő vállalatokat.

A Baidu AI Cloud az ERNIE Bot-on alapuló felhőszolgáltatásokat és alkalmazási termékeket indít, beleértve a nyilvános felhő és a privát telepítési lehetőségeket. Robin Li úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia minden ma ismert iparágat forradalmasítani fog, és a mesterséges intelligencia hosszú távú értéke és az élet minden területére gyakorolt átalakító hatása még csak gyerekcipőben jár.

Megosztás Facebookon